Штампа

Одржана Свечана академија поводом 90 година Гимназије у Обреновцу

on .

У недељу, 14.10.2012. год. од 18 часова у позоришној сали СКЦ-а одржана је Свечана академија посвећена 90-годишњици постојања Гимназије у Обреновцу. Академији су присуствовали многобројни гости, између осталих и Његово Преосвесштенство Епископ Ваљевски г. Милутин, председник Градске општине Обреновац господин Мирослав Чучковић, помоћник Министра просвете, науке и технолошког развоја господин Зоран Костић, као и личности из јавног и политичког живота Обреновца, директори школа и јавних предузећа, некадашњи професори Гимназије, бивши и садашњи ученици, као и бројни грађани Обреновца. Академију је отворио хор Обреновачке девојке изводећи академску химну Гаудеамус игитур. Конферансу су водили ученици Огњен Дрењанин и Катарина Крстић проводећи госте кроз историју школе од настанка до данашњих дана. Некадашњи ученици Гимназије, господин Градимир Ђорђевић и госпођица Јелена Вукићевић, и садашњи ученици Гимназије су изводили рецитале на српском и руском језику, изведени су делови представе ,,Дневник једне Ане", као и представе на француском језику ,,Неко вас посматра". Посетиоцима приредбе су се обратили председник Градске општине Обреновац господин Мирослав Чучковић, помоћник Министра просвете, науке и технолошког развоја господин Зоран Костић, као и директор школе Ивица Протић. Ово вече је било поклон школе некадашњим професорима Гимназије у Обреновцу који су обележили Гимназију и град стварајући интелектуалну елиту нашег града и наше земље и градећи имиџ Гимназије у Обреновцу као врхунске педагошке институције.

 

 

 

 

Штампа

Почео са радом сајт на немачком језику

on .

 

 

Ово је први сајт на немачком језику у нашем школству!

Настао је идејом и креацијом наставника немачког језика Татјане Димитријевић, а њену идеју у сајт је преточила наставник информатике Драгана Поповић!

Штампа

Свечана академија поводом 90 година Гимназије у Обреновцу

on .

 

14.10.2012. у 18 часова у СКЦ Обреновац

 

 

Штампа

90 година Гимназије у Oбреновцу

on .

      Гимназија у Обреновцу у 2012. години слави свој јубилеј, 90. година постојања те институције у нашем граду. У протеклих деведесет година, Гимназија у Обреновцу је имала и успона и падова, али је одувек било и остало, да бити гимназијалац значи да си део будуће интелектуалне елите нашег града. Кроз Гимназију у Обреновцу је прошло јако много ђака и наставника, и они су били, јесу и биће нешто највредније што Обреновац има. Многи од наших ђака су данас уважени, научници, професори, доктори, директори, политичари, али изнад свега способни и вредни људи.


      Гимназија је увек била и остала бастион нових идеја, новог духа, ђаци и њихови наставници су били ти који су увек износили нове идеје, организовали значајна догађања и приређивале најпосећеније догађаје у нашем граду.