Штампа

Социологија

on .

Такмичење из социологије

 

Средњошколско такмичење из социологије је у организацији ССД-а организовано шест пута. Оно је уврштено у календар такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Према пропозицијама такмичења,  такмичари могу освојити само по једно од прва три места, на регионалном, односно на републичком такмичењу. У том смислу, ученици наше школе су постизали узорне резултате.

 

  • Стаменић Душан (друго место на регионалном такмичењу, прво место на републичком такмичењу)

назив рада: Анализа садржаја насиља у дискурсу средњошколских уџбеника социологије

  • Степић Ђорђе (друго место на регионалном такмичењу, друго место на републичком такмичењу)

назив рада: Циклични модел друштвених промена

  • Мушкатировић Бранислав (прво место на регионалном такмичењу, прво место на републичком такмичењу)

назив рада: Град у дискурсу Веберове социологије

  • Арсеновић Душан (друго место на региналном такмичењу, друго место на републичком такмичењу)

назив рада: Лице и наличје интернета

 

~*~

 

 

СОЦИОЛОГИЈА - Такмичење 2015-2016 године

 

~*~

 

ХВАЛА ВАМ, ПРОФЕСОРЕ!

 

Професор Милан Вукомановић је 2012. године гостовао у нашој пколи. Том приликом је на часу социологије одржао предавање. Сваке године најбољи ученици из социологије као награду добијају књиге чији је аутор професор Вукомановић. Након поплаве библиотека је остала без великог броја књига. Ипак, она је ових дана постала богатија за преко сто наслова које нам је поклонио наш професор. Састав књига је хетероген, плуридисциплинаран. Историја, књижевност, социологија, филозофија, религија су области о којима ће ученици, поред осталог, учити из наслова добијених на поклон. Тако овај велики човек и интелетуалац, на још један начин, постаје инспирација у нашим мисаоним и социолошким пустоловинама. За његово присуство смо интелектуално разноврснији и умно богатији. Због свега, ми смо му захвални!  Поштовани професоре, хвала Вам у име свих ученика и у име Гимнизије у Обреновцу.

~*~

 

Представљена је нова књига проф. др Слободана Антонића Ђаво, историја и феминизам – социолошке пустоловине. О делу су говорили: мр Слађана Илић, др Владимир Конечни и Иван Јовановић. Излагањима су присуствовали поједини професори Гимназије у Обреновцу (Гордана Петровић – професорка руског језика), бивши, али и садашњи ученици. На тај начин, наша је школа била део једног академског догађаја и конверзације која ће бити настављена на часовима социологије и грађанског васпитања.

  • dsc00009
  • dsc00014
  • dscn0025

 

Понедељак 24.2.2014.  у 19:00, Клуб Магистрала

Социолошке теме

ЂАВО, ИСТОРИЈА И ФЕМИНИЗАМ – СОЦИОЛОШКЕ ПУСТОЛОВИНЕ

 

~*~

 

Професор Слободан Пантелић (1949 – 2013)

је дуги низ година предавао социологију. Била је част слушати његова предавања. Као узор у људском и у интелектуалном смислу, увек је присутан у нашим интелектуалним активностима, на часовима социологије. Поносни смо што смо били његови ученици и захвални смо му на великом знању које нам је пружио.

 

~*~

 

Сајт - Српско социолошко друштво.