Штампа

Подршка ученицима завршних разреда

on .

 

Подршка ученицима завршних разреда

– активности Euroguidance центра, базе Образовање.рс и Инфо центра ФТ

 

Фондација Темпус, у склопу активности националног центра Euroguidance мреже, унапређења каријерног информисања путем базе образовних могућности оbrazovanje.rs и Инфо центра Фондације о образовању планира да током априла, маја и јуна спроведе низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда основних и средњих школа, који бирају следећи ниво школовања - средњу школу, односно факултет или високу школу.

 

У овом периоду ће се спроводити следеће активности:

 • Предавања и вебинари за ученике – свака тема ће бити обрађена и путем вебинара тј. онлајн семинара на коме ће ученици из било ког места моћи да добију смернице, али и поставе своја питања и добију одговоре,  као и путем предавања у Инфо центру ФТ у Београду (Теразије 39, I спрат). Теме укључују:
  • „Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма“
  • „Како савладати трему пред пријемни испит?“
  • „Избор средње школе“ (VIII разред)
  • „Како савладати трему пред завршни испит?“ (VIII разред)
 • За ученике завршних разреда средњих школа организују се и индивидуалне консултације – разговори, као још један начин подршке, приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после средње школе?“. У периоду од априла до јуна месеца, ученици могу да се пријаве за индивидуалан разговор са психологом који се одржава у просторијама Инфо Центра Фондације Темпус средом од 14 до 18 часова. За ученике који нису из Београда разговори се одвијају путем скајпа уторком од 14 до 18 часова.
 • Ажурирање базе образовних могућности obrazovanje.rs – информацијама о упису средње школе, како би ученици имали могућност лаке претраге програма, школа и факултета на некомерцијалном сајту, садржај ће бити допуњен и додатним текстовима у вези са уписом, често постављаним питањима и сл.
 • Предавање и вебинар за родитеље – биће организован и по један вебинар и предавање на тему „Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања“ на ком ће родитељи имати прилику да сазнају за које кораке у избору средње школе / студијског програма / занимања је посебно важна њихова подршка и на који начин могу да подрже своју децу у припреми завршног/пријемног испита.
 • Радионице израде биографија „Како написати добар CV?“ који је намењен оним средњошколцима који у овом тренутку након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију.

 

Наставници могу да пријаве и организују учешће групе својих ученика као део редовних школских активности (нпр. час одељенског старешине, активности тима за каријерно вођење и саветовање). Школски тимови за КВиС такође могу да се обрате Euroguidance центру за подршку у унапређењу активности КВиС у својој школи или учествују на акредитованим семинарима о каријерном вођењу.

 

 

Распоред активности

 

За ученике средњих школа

индивидуалне консултације – разговори - средом од 14 до 18 часова у Инфо центру (обавезно заказивање); уторком од 14 до 18 часова – путем Skype-a (обавезно заказивање);

26.4.2018 вебинар од 12.30 до 13.15 часова „Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма?“

26.4. 2018 радионица од 14 до 17 часова радионица „Како написати добар CV?“

10.5.2018 предавање од 18 до 19 часова „Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма? “

14.5.2018 радионица од 14 до 17 часова радионица „Како написати добар CV?“

11.6.2018 предавање од 18 до 19 часова „Како савладати трему пред завршни испит/пријемни испит?“

12.6.2018 радионица од 14 до 17 часова радионица „Како написати добар CV?“

14.6.2018 вебинар за средњошколце у 12.30 до 13.15 часова „Како савладати трему пред пријемни испит?“

 

За родитеље

8.5.2018 предавање од 18 до 19 часова „Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања?“

15.5.2018 вебинар од 18 часова до 18.45 часова „Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања?“

 

Сва предавања ће се организовати у просторијама Инфо центра Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, I  спрат), а због ограниченог броја места претходна регистрација је обавезна попуњавањем формулара на сајту www.obrazovanje.rs након чега ће сви пријављени добити додатно обавештење са потврдом учешћа. У случају великог интересовања постоји могућност организовања додатних термина предавања.

 

Вебинари, пошто представљају врсту предавања путем интернета, су доступни свим ученицима (као и њиховим наставницима и родитељима) из свих школа у Републици Србији. Потребан је само рачунар са стабилном интернет везом како би се вебинар пратио у заказано време. Такође, поред тога што ученици могу самостално да прате вебинар, ово омогућава наставницима да са својим ученицима путем једног рачунара и пројектора прате вебинар и групно, нпр. током часа одељенског старешине, као активност тима за каријерно вођење и сл. и стога се вебинари организују у периоду између смена како би омогућили и ову врсту учествовања. Након регистрације на сајту obrazovanje.rs сви учесници ће добити потврду учешћа, као и техничко упутство за праћење, а неколико сати пре вебинара ће путем електронске поште добити и линк који треба да кликну у заказано време.

 

За све додатне информације у вези са наведеним активностима, можете контактирати Euroguidance центар путем ел. поште Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , путем телефона 011/3342-430 или лично у Инфо центру Фондације Темпус у Београду, Теразије 39, I спрат радним данима од 10 до 18 часова.

 

Штампа

Данијела Драгутиновић четврта на Републичком такмичењу из руског језика

on .

После првог места на градском такмичењу из руског језика, Данијела Драгутиновић (4/3) је на Републичком такмичењу из руског језика, одржаном у Ваљеву 14.04.2018. године, освојила 4. место. Она је овим потврдила изванредан успех за нашу школу. Честитамо и надамо се још бољим резултатима наредних година.

 

 

Штампа

ФЕФА стипендије

on .

Факултет ФЕФА додељује пет стипендија за упис на прву годину студија у школској 2018/19. години и то:

 

- Три стипендије за студијски програм ЕКОНОМИЈА

 

- Две стипендије за студијски програм КРЕАТИВНА ПРОДУКЦИЈА – Филм, телевизија, дигитални формати.

 

Позивамо ваше ученике, заинтересоване за наведене области, да се пријаве и направе први корак ка квалитетном образовању.

 

ОПШИРНИЈЕ

 

 

Штампа

Матуранти Гимназије у Обрeновцу - Генерација 2017/2018

on .

Матуранти Гимназије у Обреновцу 

Генерација 2017/2018

 • gimnazija 4-1
 • gimnazija 4-2
 • gimnazija 4-3
 • gimnazija 4-4
 • tablo generacije