Штампа

Помоћ за Уну Савић

on .

Ученички парламент Гимназије у Обреновцу је покренуо хуманитарну акцију за помоћ девојчици Уни Савић (2) која има акутну лимогласну леукемију и потребна јој је помоћ за лечење.

Новац који се прикупи предаје се у рачуноводство Школе, а онда ће у име Ученичког парламента бити уплаћен на жиро-рачун који је посебно отворен за ту сврху.

Будимо хумани, помозимо другима у невољи!

Штампа

Фестивал науке Београд 2013 - од 5. до 8. децембра

on .

Штампа

Београдски џез фестивал

on .

Штампа

Српска дигитална библиотека

on .

 

 Позивају се ученици Гимназије у Обреновцу да се бесплатно пријаве на најбогатији и најпосећенији сајт посвећен српском језику!

 

 

 

Уз уобичајену пријаву на сајту можете користити софтвер у који је уложен генерацијски рад српских филолога и лексикографа и дугогодишњи рад информатичара: највећи српски речник, правопис, програм за правописну проверу текста итд.

 

 

 

 

 На послу, код куће, на путу, на свим континентима, са свих уређаја који имају приступ интернету (и преко мобилног телефона!), можете средити ваше пословно или приватно писмо, проверити исправност или значење неке речи, написати научно саопштење и  припремити књигу за штампу.

 

Бесплатни јавни сервис за српски језик на интернету www.srpskijezik.com од 1. априла 2013. године имао је преко 116.000 посета из целога света.

 

Пошто смо решили да софтвер постављен на сајту унапредимо, да додамо односно урадимо нове програме, позивамо вас да по мери ваших потреба и могућности будете корисник, сарадник, критичар и приложник јавног сервиса за српски језик, који је наш покушај да српски језик сачувамо од кварења и растакања и предамо будућим генерацијама.

 

Време је да се дозовемо, преко граница и размирица, да нам српски језик постане језик за споразумевање, а не за неспоразуме. Време је да се учимо од оних који су успешнији од нас.

 

Наш знак распознавања је РАС.     Inline image 1