Штампа

Почиње обнова зграде Гиманзије у Обреновцу

on .

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт и министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић потписали су  данас у згради Гимназије у Обреновцу споразум о одобравању 30 милиона евра бесповратне финансијске помоћи из претприступних ИПА фондова за обнову 24 општине после мајских поплава.

Гимназија у Обреновцу, где је одржана свечаност потписивања, једна је од установа која ће бити обновљена тим средствима, а реч је о износу од 214.500 евра.

 

Штампа

Гимназија у Обреновцу сарађује са канадском амбасадом

on .

Амбасадор Канаде у Београду господин Роман Вашчук приредио је 1. јула пријем поводом Дана независности Канаде. Специјални гост на овом пријему била је Гимназија у Обреновцу. Дванаест ученика и шест професора наше гимназије су најсрдачније примљени и дочекани у резиденцији његове екселенције амбасадора Канаде.

Повод за ово гостовање била је идеја канадске амбасаде да се, кроз наставак сарадње сa Гимназијом у Обреновцу која је започета 2009. учешћем наше драмске трупе на француском језику « Круг шест »  на Фестивалу Фестивала у граду Trois-Rivières (« Три Реке »), у Квебеку, помогне нашој школи након  што је оштећена у поплави која је задесила Обреновац.

Драмска трупа « Круг шест » том приликом је извела 10-оминутни програм на француском, енглеском, и српском језику. Централни део програма био је шаљиви скеч »Три Реке » са освртом на три реке Обреновца и две реке канадског града који зове се « Три Реке » (Trois –Rivières ). Такође је рецитована поема канадске песникиње Елен Дорион, “Лице прислоњено уз свет”, и извођена је композиција Аланис Морисет « Uninvited ».

Наставак ове сарадње може се очекивати на јесен 2014. године када ће, како је најављено, амбасадор Канаде са својим сарадницима посетити Гимназију у Обреновцу, и уручити прикладну помоћ нашој школи, као и подржати бројне хуманитарне и друге пројекте намењене нашим ученицима и локалној заједници.


Пријему у канадској амбасади су, поред представника Скупштине Србије, присуствовали припадници дипломатског кора, верских заједница и бројне званице из културног, политичког,  и јавног живот наше земље. Тиме је учешће наше школе на овом скупу дубоко одјекнуло у јавности и скренуло пажњу на објективну потребу за брзим опоравком Гимназије и нашег града.

О нашем учешћу на овом скупу вест су пренели агенција Тањуг, РТС, дневне новине Политика, Блиц, Данас, и портал Прессонлине.

  • dsc06559
  • dsc06600
  • dsc06610
  • dsc06620
  • dsc06645

Штампа

Лектира из социологије за летњи распуст

on .

Драгим ученицима, за распуст уз књигу, за живот уз толеранцију и без предрасуда!

Наставник

Иван Јовановић

 

Штампа

Подршка и помоћ Гимназије ,,Раде Јовчевски Корчагин“ из Скопља Гимназији у Обреновцу

on .

Гимназија ,,Раде Јовчевски Корчагин“ из Скопља успешно реализовала хуманитарни пројекат и скупила донацију за Гимназију у Обреновцу. Изведен је мјузикл ,,Chevel“  или Ципела који је био постављен на сцени Македонске опере и балетa, 02. јуна у препуној сали и са подршком њене екселенције, амбсадорке Душанке Дивјак Томић.

 

Хвала од свег срца нашим пријатељима из Македоније!