еУпис и нове услуге за родитеље

ОБАВЕШТЕЊЕ

о еУпис-у и нове услуге за родитеље

(09. и 10.07.2020.год од 08-15 часова)

 

 1. Родитељи имају могућност пријаве за упис ученика у средњу школу преко Портала еУправа (https://euprava.gov.rs/) и у том случају, не морају да долазе у школу. Услуга ће бити доступна у периоду уписа у редовне школе и само за оне ученике који уписују редовна одељења.

Попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу, родитељ/други законски заступник уноси податке који су школи неопходни за упис ученика у средњу школу. Унети подаци ће школи бити видљиви у оквиру услуге еУпис, а проверу потребних чињеница у складу са законом овлашћено лице ће спровести приступом постојећим евиденцијама по службеној дужности, на исти начин као и за ученика који ради уписа дође у школу. Уколико је упис успешан, родитељ ће бити обавештен о томе. Уколико упис није успешан родитељ се обавештава да је неопходно да се ради уписа обрати школи, када је потребно проверити све унете податке, као и податке који су дохваћени из службених евиденција, те отклонити недостатке и ученика уписати у школу.

 1. Они који не искористе услугу преко Портала еУправа морају да дођу у школу и доносе :
 • попуњену Пријаве за упис (купује се у књижари)
 • Уверење о обављеном завршном испиту
 • Сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању
 • нема потребе да доносе друга документа у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту, лекарско и сл.).

 

Сви ученици се приликом уписа, 09. или 10.07. морају изјаснити за 2 изборна предмета од следећа четири :

 1. Језик, медији и култура
 2. Појединац, група и друштво
 3. Уметност и дизајн
 4. Примењене науке

Овде се налазе детаљније информације о изборним предметима.

Добро дошли у Гимназију у Обреновцу

Шта Вас интересује о Гимназији?

Наравно,

Где се налази?

Који смерови постоје у нашој Школи?

Колико је тешко завршити Гимназију?

 

Гимназија у Обреновцу се налази у центру Обреновца, у улици Милоша Обреновића 90 и до ње се може доћи аутобусима Ласте, Банбуса и других превозника који саобраћају на линијама Обреновац-Ваљево, Обреновац-Шабац, Обреновац-Сурчин, Обреновац-Београд и на свим локалним линијама.

У Гимназији у Обреновцу можете похађати три смера :

 • друштвено-језички (60 ученика)
 • општи (30 ученика) и
 • природно-математички (30 ученика)

Градиво које се учи прилагођено је вама, нашим ученицима.

Нова зграда са мултимедијалним  учионицама, савремени кабинети са опремом и рачунарима, паметним таблама,  интернетом,  све је ту, мало рада и осмех на крају школске године.

Наставници, одељенске старешине, стручне службе, директор и помоћно особље Школе, сви су ту да Вам помогну да завршите Гимназију и да се у њој лепо осећате.

Оно што је јако битно је да ученци који уписују гимназије ће полагати матуру по новом стандарду и ученици ће само из гимназија имати директну проходност на све државне факултете!

Све додатне информације које Вас интересују о Гимназији у Обреновцу можете добити путем телефона или доласком у Школу, наша врата су Вам широм отворена!

 

На правом сте месту!

 

 

Будуће гимназијалке и гимазијалци,

 

Гимназија у Обреновцу је синоним за традицију и ове школске године исписује 95. година постојања. Више од тога, наша школа представља галерију узорних ученика, изузетних интелектуалаца који су остављали дубоку бразду у академском и јавном животу друштва.

Традиција, међутим, постоји да би се чувала, али и да би била настављена. Укорењена у прошлости, негована у садашњости, она гледа у будућност, гледа и види вас основце. Вама се обраћа, а њено је име Гимназија у Обреновцу! Њу, наравно, највећим делом уписују основци из Обреновца, али њу неретко похађају инострани ученици, али и ђаци из школа које нису са територије општине Обреновац. Зато се свима вама обраћамо, вама ученицима! Напросто, интернет је такав медијум, усмерен је ка свима. Такво је и знање, а њега желимо да делимо са вама, јер то је једини ресурс који поделом бива умножен, а сви заједно постајемо богатији.

То је оно што траје, а трајаће у згради која је нова, у сваком случају боља и лепша. Уписивањем Гимназије у Обреновцу, учинићете је лепшом. Физичка лепота коју доносите својим доласком, треба унутрашњу, духовну. Она станује код нас, јер гимназија је вежбалиште ума и духа. Саставите fizis и cultus, будите поносни на себе, а школа ће бити поносна на вас.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!